Wekelijkse overdenking

De wekelijkse overdenking is bedoeld als een extra hulpmiddel bij het persoonlijk Bijbellezen aan de hand van de bijbelleeswijzer.

Het Bijbellezen met de bijbelleeswijzer vraagt veel zelfstandigheid van de lezer. Bij het Bijbel lezen met de bijbelleeswijzer moet de lezer aan de hand van de aangereikte vragen zelf ontdekken wat de Bijbeluitleg en de toepassing is. Vooral als je niet zo gewend bent op deze manier de Bijbel te bestuderen, moet je er echt even inkomen. Een wekelijkse overdenking achteraf, waarin enkele antwoorden op de vragen van de bijbelleeswijzer gegeven worden, kan daarom echt een ondersteuning zijn. Ook kan het een goede aanvulling zijn op wat iemand zelf al uit de Schrift heeft opgediept.

De wekelijkse overdenking kan persoonlijk, maar ook in gezinsverband beluisterd worden. Omdat wij het gebruik van media tijdens het Bijbellezen afwijzen, raden wij aan het fragment te beluisteren buiten de stille tijd. De wekelijkse overdenking zien wij dan ook ter ondersteuning en zeker niet als vervanger voor het persoonlijk Bijbellezen. Meld je aan om de wekelijkse overdenking automatisch te ontvangen.

De insprekers van de wekelijkse overdenking:


R. Mulder
Jeugdwerkleider

G.H. Koppelman
Catecheet

Overdenking week 43

Overdenking week 42

Overdenking week 41

Overdenking week 40

Welkomsboodschap

Voorbeeld R. Mulder

Voorbeeld G.H. Koppelman